Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Πονώ την ψυσιήν μου

Έτσι μου είπε η ξαδέλφη μου μόλις πέθανε ο παπάς της πριν 2 μήνες περίπου. Είχε διαβήτη και αλζχάιμερ και μια νύχτα κοιμήθηκε και δεν ξαναξύπνησε.

Δεν έχεις λόγια να πεις για να απαλύνεις τον πόνο του άλλου. Πόσω μάλλον όταν πονάς κι εσύ ο ίδιος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συμπαρασταθείς προσφέροντας τουλάχιστον την παρουσία σου.

Απόψε στο Προεδρικό κατέληξε η πορεία των οικογενειών των θυμάτων, που ξεκίνησε σήμερα στις 7 το πρωί από τη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Ήταν εκεί πλήθος κόσμου που περίμενε τις οικογένειες και τις καταχειροκρότησε που είχαν το σθένος να περπατήσουν τόσα χιλιόμετρα μέσα στον καύσωνα για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική απάθεια που επιδεικνύει η κυβέρνησή μας μπροστά στο έγκλημα που η ίδια διέπραξε.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να συμπαρασταθεί σε αυτά τα πλάσματα, που χωρίς να φταίνε σε τίποτα, έχει κλείσει το σπίτι τους. Οι δικοί τους δεν πέθαναν από ασθένεια, δεν πέθαναν από ατύχημα, δεν πέθαναν στον πόλεμο υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, ούτε από γηρατειά. Οποιοσδήποτε από αυτούς θα μπορούσε να ήταν ένας απ' τους 2 αδελφούς μου.

Πέθαναν από λάθος της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη γι'αυτό που έγινε.

Μπορούμε τουλάχιστον να τους συμπαρασταθούμε προσφέροντάς τους την παρουσία μας. Μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε λίγο ή πολύ συμβάλει σε συμπεριφορές που οδήγησαν στο κακό. Όλο και κάποιος από μας έχει σιωπήσει μπροστά σε κάποια αδικία, ή ανέχτηκε μια κακώς έχουσα κατάσταση, από τις πολλές που υπάρχουν στην Κύπρο.

Εξιλέωση τώρα. Τέλος στη σήψη και στη δυσοσμία αυτού του τόπου!

Α, και κάτι άλλο. Όποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την υπόθεση για πολιτικούς σκοπούς, αριστεροί, δεξιοί, πράσινοι και μπλε (φοβάμαι να γράψω χρώμα μήπως και ταυτιστεί κανείς, σκέφτου δηλαδή), σκατά στα μούτρα σας ρε! Εύχομαι να έρθει σύντομα η ώρα που θα συνειδητοποιήσετε το κακό που κάνετε, και να μην είναι πολύ αργά για να επανορθώσετε. Να συσπειρώνεστε τουλάχιστον για το καλό της Κύπρου, όχι για τον κώλο σας.

ΟΞΩ!


15 σχόλια:

  1. Δεν πρέπει να είμεθα απόλυτοι σε αυτά που λέμε. Ευθύνες υπάρχουν σε πάρα πολλά επίπεδα.

    Γιά προβληματισμό μόνο: Εκρήξεις και αναφλέξεις γινόντουσαν στον χώρο γιά κάποιες ώρες (πιθανόν μέχρι 2 ή 3 ώρες) πριν από την τελική μεγάλη και φονική έκρηξη. Υπάρχει σχετικό βίντεο.

    Ερώτηση: Τι περίμεναν όσοι είχαν το πρόσταγμα για να προχωρήσουν σε πλήρη εκκένωση του χώρου της βάσης αλλά και της ΑΗΚ Βασιλικού;

    Αυτή ήταν και η μόνη λογική ενέργεια υπό τις περιστάσεις. Τουλάχιστον δεν θα χανόντουσαν εντελώς άδικα οι 13 ζωές που χάθηκαν. Η υλική καταστροφή πάλι θα συνέβαινε.

    Όμως υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναπάντητες ερωτήσεις και για τις τελευταιες ώρες αλλά και για πολύ πιό πριν από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνοι ανώνυμε, δεν το αμφισβητώ καθόλου. Δεν βγήκα να κάνω αντιπολίτευση. Έγραψα όμως αυτό που μου λέει η λογική μου. Λέω ότι ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, διότι τα κιβώτια δεν έπρεπε να είναι εκεί για το χρονικό διάστημα που ήταν. Δεν είμαι εμπειρογνώμονας. Ούτε ήμουν εκεί να δω τι έγινε, ή ποιος αξιωματικός δεν έδωσε τη σωστή διαταγή. Και ποιοι προσλαμβάνουν άτομα που δεν είναι ικανά; Ξεχνάς πού ζούμε;
    Δεν με κόφτει αν είναι ο Χριστόφιας ή η Αντρούλλα ή ο Κόκος στην κυβέρνηση. Αυτός που είναι πάντως δεν έδωσε καμία ένδειξη μεταμέλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μόνες αυτές τις οικογένειες. Αφήσαμε μόνους τους συγγενείς των θυμάτων τις helios και η ατιμωρησία που επικρατεί σε αυτό τον τόπο, μαζί με την ανευθυνότητα, οδήγησε στην τραγωδία στο Μαρί. Ας μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Και σίγουρα δεν πάει κομματικά το θέμα, εκτός αν σε κάποιους συμφέρει να το βλέπουν κομματικά για να διώχνουν από πάνω τους την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήταν καλό με τόσες ερωτήσεις να αιωρούνται να περιμέναμε τους ανακριτές, ερευνόντες λειτουργούς, επιτροπές βουλής (2), εισαγγελείς και τελικά τους δικαστές να αποφανθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι σκουλουκούιν μου

    @Ανώνυμε: Γιατί; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Άλλο να παραιτηθείς επειδή είναι η κυβέρνησή σου που φέρει ευθύνη για μια τεράστια καταστροφή, και άλλο να οδηγηθείς στα δικαστήρια, που σημείωσε μπορεί και να τη γλιτώσεις από κάποια τεχνική λεπτομέρεια. Που το τελευταίο είναι και δικαίωμά σου. Εμένα προσωπικά μπορεί και να μην με πειράξει αν δεν μπουν φυλακή σε 10 χρόνια που θα δικαστεί η υπόθεση. Απλά δεν θέλω να με διοικούν άχρηστοι. Απλό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμε (των 2:33 μ.μ.)

    Σαν ένας από αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη πτώση του αεροσκάφους της Ήλιος τότε, περιμένω να αποδοθούν ευθύνες 6 χρόνια τώρα. 6 χρόνια! Πες μου ένα καλό λόγο για τον οποίο να έχω έστω την παραμικρή ελπίδα ότι στην υπόθεση της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ (από κάθε άποψη) έκρηξης στο Μαρί θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί...

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανωνυμε , υπαρχει και η κοινη λογική και οι ευλογες υποψιες. Εαν σε βρω πανω απο ενα πτωμα με ενα μαχαίρι και με το αιμα του θυματος πανω σου, το οποιο θυμα απειλουσες πριν 2 μερες, τοτε ναι, υπαρχουν ευλογες υποψιες οτι εσυ το εκανες.
    Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω ανά το παγκόσμιο πόσες υποθέσεις με δυστυχήματα αεροσκαφών έχουν δικαστεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Εκεί υπήρχε ταυτόχρονα και η ευθύνη του κόσμου που δεν "αγανάκτησε" τουλάχιστον στον βαθμό της λογικής και απαιτούμενης συμπαράστασης στους συγγενείς.

    Κατανοώ την άσκηση πίεσης και είμαι σύμφωνος όταν αυτή αφορά την νόμιμη καταδίκη ενόχων - όλων και οποιωνδήποτε ενόχων.

    Δεν θα φτάσω όμως ποτέ στην φάση να δικάζω ή να καταδικάζω κανένα - απολύτως κανένα- στους δρόμους ή να απαιτώ "σφάξιμο στο γόνατο" για να τελεύουμε μια ώρα αρχίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δικαίωμά σου. Από την άλλη, αν ήταν το παιδί σου, ενδεχομένως να έβλεπες διαφορετικά τα πράγματα.

    "Εκεί υπήρχε ταυτόχρονα και η ευθύνη του κόσμου που δεν "αγανάκτησε" τουλάχιστον στον βαθμό της λογικής και απαιτούμενης συμπαράστασης στους συγγενείς."

    Η κοινωνία άργησε, αλλά τουλάχιστον ξύπνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί να σου πω ρε Ανώνυμε...
    Με τα λεγόμενα σου πραγματικά εγαλήνεψεν η ψυshή μου τωρά!

    Ο Θεός να μεν σου το δείξει ποττέ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά εν τους θέλω να παραιτηθούν - κανένας τους!
    Αλλά κάθε, μα κάθε φορά που κάμνει "ΤΖΖ-ΦΑΠ!" τζαι ππέφτει το ρεύμα πιάννει με εξ απροόπτου, ακόμα τζαι τωρά που έχουμε τα προειδοποιητικά μηνύματα. "ΤΖΖ-ΦΑΠ!" άμπα τζαι ξεχάσουμε ότι το πρώτο πράμα που θα χτυπούσε ο εχθρός σε πόλεμο θα ήταν τζίνος γ@μμ#νς ο σταθμός. "ΤΖΖ-ΦΑΠ!" άμπα τζαι ξεχάσουμε τζίνες τις οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Invictus μου γιατί κάποιος να μην θέλει να "καταδικάσει κανέναν στους δρόμους"; Επειδή πιστεύει ότι είναι άδικο; Δεν νομίζω

    Κυρία Όλσεν να παραιτηθούν, να φύγουν, να πάνε αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κοινωνία δοκίμασε να ξυπνήση αλλά την κοίμησαν σε δύο μέρες ξανά και βαθύτερα, με φανατισμό και εν πολλοίς οργανωμένη και χειραγωγημένη "αγανάκτιση". Τώρα "υπνωτισμένη" και καθόλου αφυπνισμένη εξυπηρετεί, πιστεύω ασυνείδητα, άλλους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΚΕΛΛΕ ΜΟΥ! ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΤΖΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ!

    ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΝΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΥΛΛΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΪΕΣ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΣΙΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

    ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΜΑΘΚΙΑ ΣΑΣ!
    ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΦΚΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε ανωνυμε καλέ μου ανθρωπε, πηγαινε και μια βολτα να εισπραξεις την επιταγή σου. Ησουν καλό στελεχος του κομματος. Ατε γρηγορα, γιατι ψαχνουν και κατι προεδρους για κατι συμβούλια.
    Και κατι τελευταιο, μπεεε.
    Αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή