Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Speak up να μην ξεχαστεί κι αυτό

Γύρισα πριν από λίγο από άλλο ένα συλλαλητήριο στο Προεδρικό.

Χάρηκα που οι ομιλητές δήλωναν είτε ακομμάτιστοι, είτε πως έρχονται εδώ ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος. Και ω τι έκπληξη, δεν άκουσα ούτε ένα ακραίο σύνθημα σήμερα. Κάποιος μάλιστα δήλωσε στο μικρόφωνο (με την ευκαιρία ενός πανό που έγραφε ότι ο Κάρογιαν είναι συνυπεύθυνος) πως ντρέπεται που είναι στην κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΟ. Δηλαδή, σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να μην κολώνει να μιλά. Ξαφνικά ένιωσα ένα ίχνος αισιοδοξίας..

Το πανό που μου άρεσε:
1974: Καταδικάζουμε πραξικοπηματίες και αττίλες
2011: Καταδικάζουμε φονιάδες και ξεφτίλες

Μετά που μίλησα και με την Τζι χθες συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος στις διαδηλώσεις είναι πολύ λίγος για να γίνει κάποια αλλαγή. Όμως σήμερα είδα εκεί άτομα που δεν περίμενα, ήταν ο Ούτοπος (και ήταν φρόνιμος. Καλά, εντάξει τον περίμενα), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Παπαδάκης της ΕΔΕΚ, ένας από τους διευθυντές της εταιρείας μου καλαμαράς ξερόλας που δεν τον χωνεύκω, ένας φίλος απ' τα παλιά που δεν σηκώνεται από τον καναπέ, η κουμέρα μου που ως τώρα δεν ερχόταν γιατί δεν ήθελε να ταυτίζεται με ακραία στοιχεία και άλλους πολλούς!

Τέλοσπάντων αυτό που θέλω να πω, και ειπώθηκε ξανά και απόψε, είναι ότι οι προσπάθειες για διχόνοια (αυτή που πάντα υπάρχει και που δημιουργήθηκε εκ νέου, βλ. αριστερός-δεξιός, ναι-όχι, να παραιτηθεί ο χριστόφκιας-έννεν ο πρόεδρος που φταίει κλπ.) και κομματοποίηση, δεν προέρχονται από το λαό, αλλά από τους πολιτικούς. Κάποιος μάλιστα υπενθύμισε ότι έχουμε καταντήσει να κομματοποιούμε το ποδόσφαιρο, τη μπίρα, τον καφέ. Τώρα είναι η ώρα να τα σταματήσουμε αυτά! Αν όχι τώρα, πότε;;

Τώρα αρχίσαμε να ξυπνάμε. Τώρα βρέθηκε ένας σοβαρότατος λόγος για να ξυπνήσουμε. Δεν πρέπει άλλο να υποτασσόμαστε σ' αυτή τη νοοτροπία που μας παίρνει συνέχεια από κάτω. Κανεί πιον! Ανοίξτε το στόμα σας να μιλήσετε! Δεν μπορούμε πια να αγνοούμε ότι έχουμε καταντήσει καημένοι! Μας υποδεικνύει κάποιος κάτι στραβό και μεις πάντα, ε μα έτσι είναι το σύστημα, όπως είπε και ο γιος του μακαρίτη Ιωαννίδη. Ε, να πέσει το σύστημα σιόρ! Σάμπως και τώρα που υπάρχει σύστημα λειτουργεί οτιδήποτε σωστά σε αυτή τη χώρα;

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, άρχισαν ήδη να αποποιούνται ευθύνες, ή να τις ρίχνουν ο ένας πάνω στον άλλο. Επίσης ήδη εξασφάλισαν δικηγόρους. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να πάνε τελικά δικαστήριο και με τη σωστή υπεράσπιση να αθωωθούν για "τεχνικές λεπτομέρειες". Ε μετά; Τι θα πούμεν των πλασμάτων μετά; Τι θα πούμε στους εαυτούς μας που ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες; Α ξέρετε, βασικά αθωωθήκαν οι ένοχοι, αλλά μην ανησυχείτε, τουλάχιστον έχουμε καλό πρόεδρο και μας προστατεύει!

Όποιος θέλει μπορεί να υπογράψει για την παραίτηση του Προέδρου εδώ. Αναφέρθηκε ότι δεν μπορεί ένα χαρτί με υπογραφές να αναγκάσουν τον Πρόεδρο να παραιτηθεί, καθότι δεν αποτελεί νομικό έγγραφο, αλλά η ψυχολογική πίεση θα είναι τεράστια αν μαζευτεί μεγάλος αριθμός.

Όποιος θέλει δικαιούται να διαφωνήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΡΕ!


14 σχόλια:

  1. Filenada sumfwnw kai epafksanw. Se ena shmeio 8a diafwnhsw h' mallon 8a h8ela na sou episthsw thn prosoxh giati kata t'alla kserw polla kala oti psaxneis ta lion parapanw ta pramata...

    "Μας υποδεικνύει κάποιος κάτι στραβό και μεις πάντα, ε μα έτσι είναι το σύστημα, όπως είπε και ο γιος του μακαρίτη Ιωαννίδη."

    kalos xrusos k agios o gios tou iwannidh alla apo oti fainetai k autos anhkei sthn merida an8rwpwn pou polwnoun ton kosmo. apla des thn istoselida ths opoias einai metaksu twn dhmiourgwn. Scary filenada k kanoun mas oi akraies istories ths norvhgias.

    http://www.efylakas.com/

    kai to se ti perivallon politiko megalwsa ksereis to esu kalhtera apo olous.

    Battle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσκολευομαι να κατανοησω την λογική οτι ο γιος του πλοιρχου επειδη ετυχε να ειναι σε μια συντακτική ομαδα καποιου site, ειναι προκατειλημενος και πολωνει τον κόσμο.Μηπως τελικά πυροδοτησε ο ιδιος την πυριτιδα?Ατυχεστατη η δηλωση σου και ολοι στο προεδρικο ωσπου να φυγει η δικαιη κοινωνια του Χριστοφια, με τους φιλους και παρατρεχαμενους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Okyalos den uponow auto pros 8eou. Isws na mhn diatupwsa thn apopsh mou swsta. Auto loipon pou prospa8ousa na pw einai oti den lamvanw k thn dhlwsh tou san euaggelio afou ki auta pou krinei prattei sto telos ths hmeras alla apo thn allh meria. Apo kei k pera oi upoloipoi mporoume na sunexisoume opws leei kai h pasxalina. battle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τώρα αρχίσαμε να ξυπνάμε". Γι' αυτό προσωπικά προτιμώ το "αφυπνισθέντες" που το "αγανακτισμένοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε που ψυχολογική πίεση έννα νώσει. Συγνώμη για την απαισιοδοξία, αλλά νομίζω οι υπογραφές το μόνο που έννα εξυπηρετήσουν εν ως προεκλογικό παιχνίδι σε ανάμιση χρόνο. Όι πως εν πρέπει να υπογράψει ο κόσμος, απλά να μεν περιμένει πολλά. Η κινητοποίηση κατ' εμένα εν ότι καλλύτερο εσυνέβηκε για την Κύπρο τες τελευταίες δεκαετίες τζαι μακάρι να συνεχίσει τζαι να γίνει νοοτροπία. Οι μάζες ως μονάδες που τον καναπέ γίνουνται εύκολα προϊόν εκμετάλλευσης. Ας προσπαθήσουν τωρά να εκμεταλλευτούν έναν εξοργισμένο, ενωμένο όχλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου Battle, τη φράση "όπως είπε και ο γιος του μακαρίτη Ιωαννίδη", την έγραψα επειδή έτυχε να την πει στην ομιλία του, και σε αυτό το συγκείμενο δεν ήθελα να υπονοήσει κανένας ότι παπαγαλίζω αυτά που λεν οι άλλοι, όχι επειδή ήθελα να δώσω βαρύτητα στο ότι το είπε ο Ιωαννίδης. Πε μου τωρά ότι εν εξανάκουσες το "μα έτσι ειναι το σύστημα" από όποιονδήποτε στον οποίο υπέδειξες τα κακώς έχοντα της Κύπρου. Δεν ξέρω το γιο του Ιωαννίδη, ούτε με ενδιαφέρει που γράφει και σε ποιο κόμμα ανήκει (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!!!), ούτε πρόκειται να μπω σε οποιαδήποτε συζήτηση που να υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι οι απόψεις μου στηρίζονται πάνω σε κομματικοποιημένες αντιλήψεις.
    Το θέμα προς σκέψη αυτής της ανάρτησης είναι ότι όλοι φοβούνται να μιλήσουν πια. Τα κόμματα έχουν φανατίσει τους οπαδούς τους συνειδητά, υποσυνείδητα και με με διάφορα ξέρω 'γω τεχνάσματα σε τέτοιο βαθμό που αν κατηγορήσεις π.χ. Χριστόφια, Αναστασιάδη κλπ., ο άλλος το παίρνει σάμπως και εν για τον τζύρην του που το είπες. Και σε κατηγορούν μετά ότι εν το κόμμα σου που σε έβαλε πάνω.
    Δεύτερον: Πού είσαι;;;; Πού εχάθηκες; Πότε εννάρτεις;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκύαλε, ήσουν εκείνος ο γυαλάκιας με την κατσαρόλα; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Όλσεν συμφωνώ ανυπολύτως!

    Defiance, κανεί απαισιοδοξία! Κανεί! Αν δεν σου αρέσκουν τα πράματα ως έχουν αντίδρασε τωρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι, ημουν ο ομορφος με το μωρο με στους ωμους που φορουσε κοκκινο φουστανακι.
    (H γυναικα μου θυμωνει να παρω κατσαρολα γιατι ειναι όλες καινούργιες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιδρώ. Εν σημαίνει όμως ότι πρέπει να έχω τζαι ψευδαισθήσεις ότι οι πολιτικοί έχουν φιλότιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οκύαλε LOL! Καλάν θα σας ψάξω πόψε

    Def, δεν έχω ψευδαισθήσεις, ξέρω ότι δεν έχουν φιλότιμο. Όμως σκέφτου να σου έρτει μια μάτσα κόλλες με ονόματα και υπογραφές: αυτό είναι απόδειξη ότι δεν είναι 20-30 άτομα που κατσιαρίζουν στο προεδρικό επειδή τους έστειλε το κόμμα να θκιώξουν τον χριστόφκια. Μην νομίζεις, πολλοί δεν ήθελαν να υπογράψουν. Αφού αν βάλεις το όνομά σου, αυτόματα δημιουργείται φάκελος για σένα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι εν μια χούφτα άτομα που θέλουν να πέσει ο Χριστόφκιας λαλούν το για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Αφού εν τόσον σίουρος ότι η πλειοψηφία θέλει τον, ας βάλει την τύχη του στα σιέρκα του λαού για να κλείσει τζαι στόματα. Ας βάλει σε δημοψήφισμα την παραμονή του στην εξουσία, αφού (όπως λαλεί) μόνο 2-3.000 εν τον θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι λέει το ρητό; Φωνή λαού, οργή θεού;

    Χαριτολογόντας τώρα ανφέρω:Salus populi suprema lex esto. Η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος. Είναι η πηγή του δικαίου της ανάγκης.

    Η ανάγκη μας είναι η επιβίωση. Η ανάγκη των κυβερνώντων είναι η χρηματισμένη εταιροχρονισμένη αυτοεπιβεβαίωση της ξοφλημένης ιδεολογίας τους. Το ίδιο ισχύει για την αντιπολίτευση.

    Η ανάγκη είναι με το μέρος μας. Συνεπώς και το δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή