Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Oh give me a break Freud!

Εψές είδα όνειρο ότι ήμουν σε ξενοδοχείο στην Αυστρία, όπου είχα πάει για επαγγελματικούς σκοπούς. (Απορία πρώτη: γιατί βλέπω συνέχεια όνειρα με ξενοδοχεία; Την άλλη φορά είχα δει ότι έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Ομπάμα και τη γυναίκα του και κάναμε παρέα και το βράδι τους πρόσεχα τα παιδιά τους...ουφφφφ)

Στο όνειρο είχα παει το πρωί για δουλειά στο παλιό μου γραφείο και τον παλιό μου μάστρο τον οποίο προσπαθούσα να εντυπωσιάσω για κάποιο λόγο (!), το οποίο γραφείο σημειώστε δεν βρίσκεται στην Αυστρία, αλλά στη Λευκωσία. Το βράδι, επέστρεψα στο ξενοδοχείο (που έγινε σπίτι μου στο μεταξύ) το οποίο βρισκόταν στην Αυστρία.

Όταν γύρισα σπίτι το βράδι λοιπόν, με περίμενε ένας λύκος, μαύρος χνουδωτός με άσπρη κοιλιά. Είχε ένα ήρεμο, μειλίχιο ύφος και αντί να μου επιτεθεί, έμεινε ξαπλωμένος πάνω στον καναπέ μου και ξεκουραζόταν.

Την επομένη το βράδι στο διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου/σπιτιού μου, ήρθε νέα ένοικος με το παιδί της και τους βρίσκω να κάθονται στον καναπέ τους και να χαϊδεύουν το μειλίχιο/μαστουρωμένο λύκο. Ταυτόχρονα πάνω από τα κεφάλια τους στον τοίχο κρεμόταν μία τηλεόραση που έδειχνε στις ειδήσεις τα πρόσωπά τους, πως τάχα ήταν φυγάδες (μάνα και κόρη).

Τότε εγώ με το δασκαλίστικο/ξερολίστικο ύφος που συνήθως έχω όταν κάνω υποδείξεις τους λέω: "Μην τον βλέπετε έτσι ήρεμο: ο λύκος είναι λύκος! Μπορεί τη μία να φαίνεται καλός, όμως μπορεί από την άλλη να σας κατασπαράξει. Ακούστε με μένα και ξέρω, έχω ένα σκύλο με παρόμοια ένστικτα".

WTF?

Υπόλοιπες απορίες:

Πού κολλά πάλε η Αυστρία;

Τι σημαίνει ο λύκος;

Γιατί έμενα σε ξενοδοχείο που ήταν και σπίτι;

Γιατί ο λύκος ήταν τόσο νωχελικός;

(τα υπόλοιπα παράδοξα μπορώ να φανταστώ πώς προέκυψαν)

Παρακαλώ τους ονειροκρίτες και ψυχολόγους να βάλουν τα δυνατά τους.

Ευχαριστώ

6 σχόλια:

  1. Edw oneirokriths/kazamias:

    Πού κολλά πάλε η Αυστρία;

    H Austria symvolizei thn Eurwph, tziai thn organwsh pou zitas sthn Kypro.

    Τι σημαίνει ο λύκος;

    Version 1:
    O likos einai ena provlima pou esheis mes sto spiti sou. Fantazei hremo tziai noxeliko, alla eshei agriada tziai dynamh tziai en thema xronou pote enna sou thn deiksei. H mana fygas htan pasha? Eshei ton lykon tou sherkou ths fenetai... Mporei giauton na en noxelikos.


    version 2:
    O likos eisai esy. En allh h fysh sou alla kapoies katastaseis se angkazoun na eisai "mastouromenh/noxelikh/apathis". Kata vathos ksereis tes pithanotites sou alla en mporeis na se ekfraseis, tziai kathesai na se xaideukoun mia agnwsth mana tziai korh tziai na men se afinoun na lishaseis.


    Γιατί έμενα σε ξενοδοχείο που ήταν και σπίτι;

    Giati to ksenodoxeio ennen monimos topos. Panta eshei check out date. Eisai se fash astath pou en iksereis poson enna kratisei.


    Γιατί ο λύκος ήταν τόσο νωχελικός;
    Blepe pio panw.


    kata ta alla, pellos epotzimithin:-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OMG.... θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο...

    damn you're good

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λοιπόοοον, πολλά πολλά ενδιαφέρον τζαι το όνειρο τζαι η εξήγηση PB!
    Προσωπικά νομίζω ότι το ξενοδοχείο τζαι η Αυστρία σημαίνουν το ίδιο πράμα: θέλεις να πάεις ταξίδι. Κατά προτίμηση κάπου που (ίσως) σου αρέσκει ο νους που κουβαλούν τζαι να έχει τζαι πρόγευμα. Επίσης, να μεν πρέπει να κάμνεις δουλειές του σπιθκιού.
    Η μάνα τζαι η κόρη ήταν φυγάδες: άρα τζίνες είχαν κάμει τζίνο που εθέλαν (επήαν το δικό τους το ταξίδι). Τζαι άρα τον δικό τους λύκο εμερώσαν τον.
    Ο δικός σου ο λύκος (βλ. επίσης πρώην μάστρος - φαντάζομαι κάποιος λόγος υπάρχει για να είναι πρώην) είναι χνουδωτός, άρα κάτι σε τραβά να τον κάμεις πετ (δηλαδή να κάμεις τζίνο που θέλεις). Αλλά το ότι ξέρεις ότι μπορεί να αθθυμηθεί να αλλάξει συμπεριφορά άξιππα διά του το μαύρο του χρώμα (τζαι τραβάς εσύ πίσω που τζίνο που θέλεις).
    Τέλος, ο λύκος ήταν νωχελικός διότι, αφού ήταν δικός σου λύκος, ήρτε κ επερίμενε σε εσένα.

    Πέραν τούτου, το ονειροκρίτης.gr, λαλεί ότι: "Λύκος: Το να ονειρευτεί κανείς λύκο, σημαίνει ότι κάποιος που εργάζεται γι’ αυτόν είναι επικίνδυνος και κλέβει τα μυστικά του."
    Αν δείτε πως μπαίνετε μέσα σε ένα ξενοδοχείο, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν πολλά βάσανα, αν όμως δείτε πως έχετε για μόνιμη κατοικία ένα ξενοδοχείο, σημαίνει πως όσα βάσανα κι αν περάσετε στο τέλος οι κόποι σας θα ανταμειφθούν με πολλά κέρδη και χαρές.
    Αν δείτε στον ύπνο σας πως φεύγετε για τα ξένα, αυτό σημαίνει πως θα αλλάξει ριζικά η ζωή σας προς το καλύτερο. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά σας όλο επιτυχίες και χαρές. Αν δε δείτε πως βρίσκεστε στη ξενιτιά χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα, σημαίνει πως σημαντικά κέρδη θα αποκτήσετε με ότι καταπιαστείτε αυτόν τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο δικός σου ο λύκος (βλ. επίσης πρώην μάστρος - φαντάζομαι κάποιος λόγος υπάρχει για να είναι πρώην) είναι χνουδωτός, άρα κάτι σε τραβά να τον κάμεις πετ" χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Μόλις εφαντάστηκα τον πρώην μάστρο μου χνουδωτό χαχαααχχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάνα μου ρέ, είδες λύκο χνουδωτό; (Βλέπε Ήρα) Νομίζω ότι με έναν μεγάλο λύκο, ήρεμο βέβαια, όλοι νιώθουμε ασφάλεια. Όσον αφορά την Αυστρία νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι είδεσ γερμανόφωνη χώρα. Νομίζω αναπολείς την φοιτητική ζωή. Τους φυγάδες τώρα γιατί τους είδες; Μήπως νιώθεις και εσύ ότι τρέχεις μακρυά από κάτι;
    Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα όλα αυτά να είναι βλακίες και απλώς να είδες ένα τυχαίο όνειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αμαααα!πολλά ωραίο όνειρο.
    εγώ λέω πως έχει κάτι στη ζωή σου για το οποίο είσαι καχύποπτη. προσπαθείς να προειδοποιήσεις τον εαυτό σου για να μην την πάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή