Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Peaceful Resistance?

Γειααα!

Ήγγικεν η ώρα να ξεσκονιστεί αυτό το ιστολόγιο από τους ιστούς και να μείνει μόνο.... -λόγιο!

Αστειεύομαι φυσικά, αφού δεν θεωρώ τον εαυτό μου λόγιο, απλά ξύπνησα από τη χειμερία νάρκη και παρόλο που σας παρακολουθώ τόσο καιρό, δεν είχα διάθεση να αναρτώ τραγούδια και να αφήνω σχόλια.

Σήμερα βρήκα αφορμή για να ξεκινήσω πάλι τις αναρτήσεις. Μου έστειλε μια φίλη μου πριν από λίγο αυτό το σύνδεσμο και ήθελα να τον μοιραστώ με όσο κόσμο ξέρω για να ακούσω απόψεις.

Όλοι έχουμε ακουστά τους χακτιβιστές. Θα έλεγα ότι είναι οι "καλοί" χάκερ που παραβιάζουν μεν συστήματα ασφαλείας, αλλά για "καλό" σκοπό δε (βλ. ο σκοπός αγιάζει τα μέσα), όπως π.χ. για να διαμαρτυρηθούν για ή να ανατρέψουν μια κατάσταση που δεν γίνεται για το καλό του κόσμου, αλλά για το κέρδος/δύναμη/εξουσία εις βάρος του κόσμου. Βάζω τον "καλό" σκοπό σε εισαγωγικά, γιατί πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, στην οποία βεβαίως και είμαι δεκτική.

Από τη μία, βρήκα το βίντεο πολύ ενδιαφέρον και εκ πρώτης όψεως παρουσιάζεται να είναι η αλλαγή που όλοι περιμέναμε για να αντισταθούμε στο κατεστημένο που διαχωρίζει ανθρώπους και φιμώνει στόματα και σπέρνει την αδικία. Και μάλιστα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις κι εσύ σ'αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Από την άλλη κάτω από την ομπρέλλα "Anonymous" πιθανόν να κρύβονται κίνδυνοι, ψέμα, αλλότριοι σκοποί και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αφού πια στο διαδίκτυο πολύ εύκολα μπορείς να να παραπλανηθείς.

Αυτό το βίντεο έχει σχέση με το κίνημα που ξεκίνησε από χακτιβιστές, με σκοπό να παρακινήσει τον κόσμο να μάθει τα δικαιώματά του και να μην ανέχεται την καταπάτησή τους, αλλά και να κάνει κάτι γι'αυτό. Φαίνονται πολύ οργανωμένοι πάντως:



(Οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστό μπλόγκερ -αψιού! Defiance- είναι εντελώς συμπτωματική)

Εγώ πάντως θέλω να δω αλλαγή στην καταπονεμένη, ημικατεχόμενη χώρα μου που έχει πήξει στη μπίχλα, διαφθορά και ψέμα. Θέλω να βλέπω περισσότερο αυτές τις εικόνες:


(Λουτρά της Αφροδίτης)
Αντί αυτές:

(Σταθμευμένο όχημα σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας)




5 σχόλια:

  1. 'Ενα παρομοίως σταθμευμένο αυτοκίνητο είδα σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας (πάνω σε ελεγχόμενο τετράγωνο συν τοις άλλοις). Πριν προλάβω να αναρωτηθώ "ποιος γάρος εν τούτος", βγαίνει από μέσα γνωστό ζεύγος πολιτικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι παιδί μου, και ο σκοπός που έβαλα τη φωτογραφία, είναι επειδή και ο τρόπος που παρκάρουμε αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία μας ανοχής και εγωισμού/εγωκεντρισμού και ποτέ δεν σκεφτόμαστε το κοινωνικό σύνολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε σημαινει απαραίτητα ότι ειναι εγωκεντρικά τα άτομα, απλά ίσως η αντίληψή τους περί κενού, αποστάσεων, τρισδιάστατων αντικειμένων, χώρου, χρόνου, χωροχρόνου να είναι διαστρεβλωμένη. Επίσης ίσως απλά αυτοί να ειναι ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνοι Skonte, αλλά τι στο καλό; Όλοι είναι ηλίθιοι σ'αυτή τη χώρα;; Αν ένα ποσοστό π.χ. 70% είναι ηλίθιοι, οι υπόλοιποι απλά δεν τους νοιάζει νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους Μεξικανούς τους κατηγορούν ότι ειναι τεμπέληδες και κοιμουνται όλη μέρα. Με τέτοια ζέστη που έχουν πως να μην είναι λίγο πιο... νωχελικοί. Τυχαίο είναι που οι πιο ανεπτυγμενες χώρες στην Ευρώπη είναι μέσα στη δροσιά; Έτσι και εμείς μεσα στο λάλλαρο πως περιμένεις να σκεφτούμε λογικά και να παρκάρουμε καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή